A McLaren-Honda az új együttműködésük harmadik évében új fejezetet szeretne nyitni: Wokingban Ron Dennis nélküli új csapatvezetés, az autón új festés, és az alapoktól újratervezett Honda-motor, de az első két tesztnap mégis ugyanolyan siralmasan sikerült, mint az előző két idényben.

A spanyol AS szerdán már azt is bedobta, hogy a McLaren a Hondával való szakítást fontolgatja, de a versenycsapat operatív főnöke, Eric Boullier cáfolta ezt:

“Hogy dobjuk a Hondát? Nem, nincs ilyen terv” – szögezte le Barcelonában. “A kapcsolatunk nagyon jó, boldogok vagyunk ebben a házasságban, egyszerűen csak el kell érnünk, hogy jól menjenek a dolgok. Sok problémánk volt (az elmúlt napokban), de szerintem egyik sem alapvető jelentőségű hiba. Minden javítható.”

Szerdán egyébként viszonylag sima napja is volt a McLarennek, Fernando Alonso 74 kört ment, többet, mint az első két napban összesen sikerült.

“Ma már megy az autó, persze vannak apró hibák, amelyek tipikusan hozzátartoznak az első naphoz, egyszerűen mi csak a harmadik napon jutottunk el eddig” – magyarázta.

barcelona_teszt03_03

A Honda F1-es főnöke, Haszegava Juszuke így beszélt:

“Természetesen nem örülünk a bajnoknak, és sajnáljuk a pilótáinkat, de ilyen a tesztelés. Ki kell derítenünk, hogy mi történt a motorokkal, különösen a második napival.”

“Egyelőre nem tudjuk, mi is történt pontosan a keddi motorral, és nem is hajtottunk végre semmilyen módosítást. Mivel nem ismerjük az okokat, egyelőre azt sem tudjuk, hogyan haladunk majd, de úgy gondolom, Melbourne-re megoldjuk a problémát. Az, hogy milyen specifikációjú motort tesztelünk jövő héten, attól függ, mi volt a keddi hiba, de elvileg a Melbourne-re szánt verziót szeretnénk a pályára küldeni.”