A Ferrari az elmúlt években mindig a nagy javulást, a bajnoki címért való küzdelmet emlegetve vágott neki a szezonoknak, majd a valóság rácáfolt az ígéretekre.

Idén Maranellóból szinte egy hang sem hallatszott, de a minimalista bemutató után Barcelonában a vörös autó igen meggyőzően körözget, az SF70H megbízhatónak és gyorsnak is tűnik. A riválisok is észrevették ezt.

Amikor a McLaren versenyfőnökét, Eric Boullier-t kérdezték a többi csapatról, így felelt:

“Egy kicsit gyorsabbak nálunk… Nyilván egyelőre nehéz bármit is mondani, hiszen nem ismerjük az üzemanyagszinteket, a motorokat, a beállításokat, de ha szabad ezt mondanom, a Ferrari igen meglepő, senki nem számított rá, hogy hozni fogják a Mercedes köridőit. A Red Bull egy kicsit le van maradva, de sosem tudhatjuk, mennyire vannak megtankolva. Mindenkinek megvannak a maga titkai, majd a jövő héten már tisztábban látunk.”

A Ferrari erőforrását használó Haas csapatfőnöke, Günther Steinernek szintén feltűnt a maranellóiak formája:

“A Mercedes gyönyörű, jól tervezett autó. De a Ferrari is fantasztikus. Ez a két leggyorsabb járgány. Az eddig látottak alapján úgy gondolom, hogy a Ferrari egészen közel van a Mercedeshez. A Ferrari teljesítménye nagyon ígéretes, ugyanis így akár valódi küzdelem is lehet a bajnoki címért. Én legalábbis ezt remélem!”