Miután Nico Rosbeg tavaly alig öt nappal a világbajnoki győzelmét követően bejelentette Forma-1-es visszavonulását, a legtöbb néző, szurkoló azonnal arra gondolt, hogy Fernando Alonsót kellene Lewis Hamilton mellé ültetni a német utódjaként.

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff nemrég azt mondta, “túl izgalmas” lett volna ez a párosítás, az Alonso menedzselésében mai napig részt vállaló Flavio Briatore pedig pár hete hangsúlyozta, hogy a spanyol 2017 végéig tartó mclarenes szerződése miatt semmi realitása nem volt az átigazolásnak.

A McLaren-Honda 2017-es autójának mai leleplezésén a kétszeres világbajnokot is megkérdezték a mercedeses lehetőségről.

“Amint Rosberg kiszállt, a Mercedes mindenkinél körbeérdeklődött. Semmi különös vagy komoly, egyszerűen csak tisztán akartak látni a helyzetemet illetően. Pár napig volt pár beszélgetés, jött néhány telefonhívás, de nem volt értelme tárgyalni. Jól érzem magam itt. A McLaren-Honda és a Ferrari a két legrangosabb csapat” – mondta.

Alonso szerződése az idény végén lejár, így ha a McLarennél továbbra sem mennek jól a dolgok, 2018-ban visszavonulhat, de akár a Mercedeshez is szerződhet…

“A Mercedeshez? Majd meglátjuk, mit hoz a jövő. Augusztus, szeptember tájékán. Addig nincs értelme erről beszélni, mert csakis az idei évre koncentrálok majd, és látnom kell azt is, melyik autó versenyképes az új szabályok mellett” – szögezte le. “Majd a nyári szünet után foglalkozom a jövő kérdésével. Szeptember megfelelő időszak arra, hogy az ember nekiüljön és átgondolja, hogy mi legyen. Szeptemberig nem foglalkozom a jövővel.”