A McLaren és a Honda az első közös évében a kilencedik, tavaly a hatodik helyen zárt, logikus elvárásnak tűnik, hogy az idei narancssárga autóval ismét előrébb lépjen az alakulat. Győzelmekről azonban kár álmodni, ezt Fernando Alonso is világossá tette.

“Továbbra is úgy gondoljuk, hogy nagy kihívás lesz a szezon eleje” – vélekedett a spanyol. “Nem hagyhatjuk figyelmen kívül a tényt, hogy jelentős lemaradásban vagyunk a jelenlegi élcsapatoktól.”

“De szeretném azt gondolni, hogy a szezon második felében már valóban képesek leszünk jelentős lépéseket tenni előre. A cél, hogy az idén már legyen tekintélyünk – és szeretném azt hinni, hogy képesek vagyunk erre.”

Alonso csapattársa a fiatal Stoffel Vandoorne lesz idén, a belga a pénteki bemutatón azt emelte ki, hogy az új autó igazi McLarennek tűnik. “Nagyon jó látni, hogy a McLaren végre igazi McLarennek tűnik” – így Vandoorne.

“A festés nagyszerű keveréke a múltnak és jövőnek, nekem nagyon bejön. Az autó remekül néz ki, sok csodálatos apró részlete van, nagyon átgondoltnak tűnik az egész.”

“Az idei év az én nagy lehetőségem, és készen állok rá, hogy éljek vele.”