Itt egy újabb 2017-es Forma-1-es autó, a Williamsé és a Sauberé után ezúttal a Renault-é. A sportágba gyári csapattal tavaly visszatért francia gyártó kedden délután Londonban leplezte le idei modelljét, az R.S. 17-est.

Az autó az új szabályoknak megfelelően hosszabb lett, a nyilazott első és az alacsonyabb, döntött hátsó szárnynak köszönhetően agresszívebb külsőt kapott. A motorborításon náluk is megjelent a cápauszony.

Az R.S. 17-s nem a tavalyi festést viszi tovább, sokkal inkább a 2016-os “előbemutatón” látottra emlékeztet, ugyanis a sárga mellett nagy hangsúlyt kapott a fekete is – ezúttal viszont nem változik már az idény kezdetére a minta.

renault_bemutató_4

A tavaly a konstruktőri bajnokság 9. helyén záró alakulat idén áll elő teljesen saját autóval – a tavalyit még a Lotustól örökölték -, amelytől a középmezőnybe való előrelépést várják. A Renault Sport elnöke, Jerome Stoll a bemutatón az 5. helyet tűzte ki célul.

A 2014-15-ben gyengén muzsikáló erőforrás a remények szerint idén már ott lehet a Ferrari szintjén, ebben igyekszik majd segíteni az új kenő- és üzemanyagpartner, a BP/Castrol is.

Az R.S. 17-est a tavalyról megtartott, második Forma-1-es idényét kezdő Jolyon Palmer, valamint a Force Indiától érkezett Nico Hülkenberg vezeti majd. A tesztpilóta az orosz Szergej Szirotkin marad, aki idén több szabadedzésen is pályára lép majd.

Kattints a képre, galéria nyílik!