A Forma-1-ben a Williamsnél és a Ferrarinál is dolgozó, de leginkább F1-es szakújságírói munkájáról ismert Peter Windsor úgy véli, a 2017-es mezőnyben újabb Alain Prost, Ayrton Senna páros jelenik majd meg, a szerepeket a McLarennél első teljes idényét kezdő Stoffel Vandoorne és a Red Bull-os Max Verstappen játssza.

“Nagy rajongója vagyok Vandoorne-nak” – mondta a holland Formule 1 magazinnak a 2015-ös GP2-es bajnoki címet példátlan fölénnyel megnyerő belgáról.

“Úgy vélem, az F1-ben újabb Senna-Prost korszak kezdődik Verstappennel és Vandoorne-nal. Verstappen Senna szerepében, míg Vandoorne Prostéban” – tette hozzá.

Mint emlékezetes, Ayrton Senna a nyolcvanas évek közepén a Toleman, majd a Lotus színeiben bizonyította, hogy a legjobbak közé tartozik, így került 1988-ban a McLarenhez az addigra már kétszeres világbajnok Prost mellé, ahol aztán a két, teljesen eltérő habitusú, de egyformán szupertehetséges pilóta vérre menő csatákat vívott három évig, majd a rivalizáció azután is folytatódott, hogy a francia a Ferrarihoz igazolt. Viszonyukat végül Prost visszavonulása után, 1994-ben, nem sokkal Senna halála előtt rendezték.