Hamilton a sportszerűség határait feszegetve próbálta megnyerni negyedik világbajnoki címét Abu-Dzabiban, szándékosan lassú tempót futott, hátha mások kikaparják neki a gesztenyét, és ketten is megelőzik Nico Rosberget.

A taktika nem jött be, ráadásul a Mercedes a győzelmet is veszélyben érezte a nagy tempóban közeledő Sebastian Vettel miatt. A csapat ezért gyorsításra utasította Hamiltont, amire nem volt hajlandó, ez néhány napig feszültséget okozott a felek között.

A Mercedes elsőre következményeket ígért, de mivel Rosberg váratlanul visszavonult, a csapatnak kisebb gondja is nagyobb lett annál, mint hogy az engedetlen Hamiltonnal foglalkozzon. Aki az évtől búcsúzva kijelentette, hogy szerinte tiszteletlenül bánt vele a csapat a szezonzárón.

“Ez egyike volt a szezon során tapasztalt számtalan kellemetlen pillanatnak” – mondta Hamilton a Channel 4-nak adott interjújában. “Azok alapján, amik utólag elhangzottak, úgy éreztem, hogy tiszteletlenül bántak velem a megszólalók. Rosszul esett ez olyanoktól, akik annyi emberért felelősek.”

Noha Toto Wolff csapatfőnök már nyilvánosan elismerte, hogy kár volt beleszólni a versenybe, és hagyni kellett volna a két pilótát szabadon versenyezni, Hamilton az interjúban azt állította, hogy a “helyzet még nem oldódott meg”.

Hamilton továbbra sem tud szabadulni attól a gondolattól, hogy szabotálták a malajziai versenyét, amelyet vezető helyről kellett feladnia.

“Ha egy gondolat egyszer megszületett, azt nehéz kiűzni. Hogy ez nem lehetett mind véletlen egybeesés, ami történt” – fogalmazott Hamilton.

Az interjúról Rosberget is megkérdezték, aki nem akart túl sokat mondani róla. “Szóval úgy érezte, hogy tiszteletlenek voltak vele? Oké, érdekes. Ez most új volt számomra” – mondta tömören Rosberg.