Hamilton megsértődött: “Tiszteletlenül bánt velem a Mercedes!”

Nico Rosberg a világbajnoki címe megszerzését követően az egész világot meglepte azzal, hogy az FIA bécsi díjátadó gáláján bejelentette a visszavonulását. A Mercedes a williamses Valtteri Bottast szemelte ki Lewis Hamilton új csapattársának, de a csapat a múlt héten közölte, hogy január előtt nem tesz bejelentést az utódról.

Ezzel párhuzamosan terjedt az a hír, hogy a Williams a korábbi fizetése másfélszereséért visszacsábíthatja Felipe Massát, akinek a menedzsere szintén azt mondta, hogy január előtt nem lesz döntés.

Német és brazil lapok ugyanakkor egybehangzóan állítják, hogy az ügynek gyakorlatilag vége, a Mercedes leigazolja Bottast, akinek a helyére a Williams visszahívja Massát.

Az Auto Bild szerint Massa fizetése hatmillió euró (1,9 milliárd forint) lesz, ráadásul nemcsak a Williams, hanem a főszponzor Martini is nagyon erőltette a visszatérését. A kék-fehéreknek jövőre mindenképp szükségük lesz egy rutinos versenyzőre az újonc Lance Stroll mellett.

Az Auto Bild szerint egyébként a Mercedes hajlott arra, hogy megadja az esélyt Pascal Wehrleinnak a bemutatkozásra, ezt azonban Hamilton megfúrta.

A német lap szerint a brit pilóta azt kifogásolta, hogy Wehrlein házon belül nevelt pilótaként való bemutatkozása túlságosan hasonló lenne ahhoz a helyzethez, amelybe ő 2007-ben került Fernando Alonso mellett a McLarennél. Csak akkor ő volt a semmiből érkezett fiatal titán…