A gumigyártó számításai szerint a Red Bull holland pilótája összesen 78 manővert hajtott végre, ennél többre még senki sem volt képes 1983 óta, amikor elkezdődött az adatgyűjtés.

Verstappen 18-szor előzött az első négy Toro Rossó-s versenyén, ehhez 60-at tett hozzá a Red Bullnál. A csapatok között a Red Bull mutatta be a legtöbb előzést, összesen 136-ot (Daniel Ricciardo: 61, Danyiil Kvjat: 15).

A szezonban összesen 866 előzés volt a Pirelli szerint, ez 41,2-es versenyenkénti átlagot jelent. Ez komoly ugrás 2015-höz képest, akkor 509 előzés volt.

A legtöbb előzést a kínai futam hozta (128), ezen a versenyen Lewis Hamilton 18 előzést mutatott be a mezőny végéről felzárkózva. Ennél többre senki nem volt képes egy futamon.

A legkevesebb előzés a Magyar Nagydíjon volt, a Hungaroringen mindössze tíz helycsere történt. Érdekes adat, hogy a Pirelli szerint az idén Sebastian Vettelt előzték meg a legkevesebb alkalommal, a pályán csak Max Verstappen ment el mellette a Brazil Nagydíj utolsó köreiben.

A világbajnok Nico Rosberget négyszer, Lewis Hamiltont háromszor előzték meg.