Hockenheim korábban úgy vállalta a Német Nagydíj rendezését, hogy kétévente, a Nürburgringgel cserélgetve kerül sorra. Mivel a Nürburgring új vezetőivel nem sikerült megállapodni, Bernie Ecclestone szerette volna, ha az idei rendezés után Hockenheim jövőre is házigazda lett volna, ezt azonban a szervezők elutasították.

Így jövőre nem lesz Német Nagydíj, a hosszú távú folytatás pedig erősen kérdéses, mert Hockenheim szerződése 2018-ban lejár.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke szerint Michael Schumacher és Sebastian Vettel sokáig tartó egyeduralma hozzájárult az érdeklődés csökkenéséhez.

“Nem tudom, hogy Németországban miért nem érdekel senkit az F1, de van egy teóriám” – így Wolff. “Ez összefüggésben lehet Michael és Sebastian sok éven át tartó uralmával, amikor a németek mindent megnyertek.”

“Az ilyen történések ciklusokban váltják egymást, de lehet változás, amint különböző pilóták kezdik nyerni a bajnokságokat.”

“A Német Nagydíj történelmi jelentőségű, főleg a Mercedes számára. A gyáraink a közelben vannak, rengetegen szurkolnak nekünk, szóval fontos lenne nekünk a verseny.”

“Néhány évvel ezelőtt, amikor a Német Nagydíj hasonló helyzetbe került, anyagi segítséget ajánlottunk, sőt a marketingben is segítettünk volna, de ebből nem lett semmi. Minden a jogtulajdonos kezében van.”