A friss világbajnok Nico Rosberg múlt pénteken az egész Forma-1-es, sőt sportvilágot megdöbbentve bejelentette, hogy befejezi a versenyzést, visszavonul.

A hír az F1 uraként ismert Bernie Ecclestone-t is teljes meglepetésként érte, most, négy nappal később újra nyilatkozott a Mercedes németjéről. A kérdésre, hogy vajon visszavonulása után egy lapon említhető-e generációja többi bajnokával, Alonsóval, Hamiltonnal, Vettellel, így felelt: “Nos, maradjunk annyiban, hogy világbajnok. Az említettek egyértelműen többet nyertek, többet értek el nála. Szóval mondjuk csak azt, hogy Nico világbajnok, de semmi több.”

Ecclestone azért hozzátette, hogy így is megérzik majd a hiányát: “Oké, nem olyan népszerű, mint Lewis, de Nicót is igen sokan kedvelték, szóval a távozása egyértelműen nem tesz jót a Forma-1-nek.”

Ami Rosbrg pótlását illeti, sokakkal együtt Ecclestone is azonnal Fernando Alonsóra gondolt, de mostanra inkább kiváró álláspontra helyezkedett: “Sokan emlegetik Alonsót a Mercedes-üléssel kapcsolatban, de én megvárnám, milyen döntést hoz a csapat. De (Alonso) kiváló versenyző, ez nem is kérdés.”