A múlt vasárnapi Abu-dzabi Nagydíjon első Forma-1-es világbajnoki címét megszerző Nico Rosberg a hét első felét utazgatással, promóciós és médiaszereplésekkel töltötte, de csütörtökön már megérkezett Brackley-be, a Mercedes AMG főhadiszállására, ahol köszöntötte a csapat dolgozóit, valamint kezébe vehette a bajnoki trófeát is.

Vagyis nem egészen azt, ugyanis ahogy felfedezte, a csapat vitrinjében csak egy replika áll, az igazit csak az FIA díjkiosztóján kapja meg később.

 

A 31 éves német a szezonjáról, a bajnoki küzdelemről is nyilatkozott, elárulta például, hogy szerinte a gokartozás segített neki idén.

“Amikor otthon vagyok, sok különféle edzést végzek a felkészülés részeként. Nem minden tartozik a nagyközönségre, vannak azért titkaim. Sok különböző, alternatív dolgot csinálok, igyekszem a legjobb formába kerülni, és ez láthatóan működik is. Idén például nagyon sokat gokartoztam, az F1-ben ugyanis nem vezetünk sokat. Az a gyakorlás nagyon sokat segített.”

Bár Rosberg az év folyamán végig hangsúlyozta, hogy nem gondol a bajnoki címre, csakis az egyes versenyhétvégékre koncentrál, utólag elárulta, hogy a hajrában már komoly teherként nehezedett rá a győzelem lehetősége.

“A fordulópont számomra Szuzuka volt, amikor egyszer csak 33 pontos előnybe kerültem, onnan az én kezemben volt a dolog, rajtam múlott, hogy végigcsináljam. Akkor kezdett nőni a nyomás, ugyanis valós lehetőséggé vált a bajnoki cím megszerzése. A sajtó is nyomást jelentett, hiába próbál az ember nem foglalkozni a témával, a kérdésekre felelnie kell. Ez is kihívás, de megtanultam kezelni. A sportban nagyon sokat számít a mentális oldal.”

“Az év során, pontosabban még az első felében, sikerült elérnem, hogy csak a jelenre koncentráljak és ne foglalkozzak távolabbi következményekkel. A gyerekkori álom megvalósulásának lehetősége komoly terhet jelenthet, ha az ember sokat foglalkozik vele, és a vágy egyre sürgetőbb, ahogy közelebb kerülünk a célhoz. Szóval okosabb egyáltalán nem foglalkozni vele, nekem ez bevált.”

Bestcars