Ahogy köztudott, a múlt vasárnapi Abu-dzabi Nagydíjon a Nico Rosberggel a bajnoki címért folytatott csatájában Lewis Hamilton – a korábbi nyilatkozataira rácáfolva – a mögötte haladó csapattársa lassításával próbált önmaga számára kedvező helyzetet kialakítani, a trükközéssel pedig a csapat többszöri kérése, majd legmagasabb szintről érkező utasítása ellenére sem hagyott fel.

Az Abu-dzabi Nagydíjat a helyszínen követő háromszoros világbajnok legenda, Sir Jackie Stewart szerint az angol pilótát a történtek után nagyon keményen kell fogni, de akár az elküldését is mérlegelhetné a Mercedes.

“Hamilton néha primadonnáskodik. Toto Wolff és Niki Lauda nem hülye, ahogy a versenyeken gyakran feltűnő Mercedes-vezér (Dieter Zetsche) sem az. Egy ekkora multinacionális vállalattal nem lehet packázni. Adjanak neki választási lehetőséget, hogy vagy úgy csinálod a dolgokat, ahogy elvárjuk, vagy arra a kijárat” – mondta a 77 éves skót expilóta, aki a futam után amiatt is kritizálta Hamiltont, hogy nem mutatott tiszteletet csapattársa, a friss világbajnok Rosberg felé.

stewart_f1

“Lewis nem engedelmeskedett a csapat utasításainak, szembement a vezetéssel. Már elnézést, de ha valakinek évi 20-30 millió fontot fizetnek, akkor azt kell csinálni, amit mondanak, nem számít, ki vagy! Nem először szegült szembe, és ha így folytatja, akkor elküldhetik. Évi 21 versenyen kell vezetnie, nem akkora meló ez. Mi a belünket is kidolgoztuk, hogy normálisan keressünk, manapság már tesztelés se nagyon van.”

“Lehet, hogy a Mercedes most is csak egy erős figyelmeztetés mellett dönt, azonban mindenképp tisztázniuk kell, hogy ez és ez történik, ha legközelebb is ellenszegül az utasításoknak. De pénzbüntetést is kiszabhatnak rá” – magyarázta Stewart.

Bestcars