Vasárnap délután Keke Rosberg a Forma-1 történetének első olyan világbajnoka lett, aki láthatta, hogy fia is felér a csúcsra a száguldó cirkuszban. (A Hillek esetében ez nem így volt, hiszen Graham 21 évvel Damon győzelme előtt elhunyt.)

1982 bajnoka a szomszédos Dubajban, egy barátjánál nézte az Abu-dzabi Nagydíjat, csak a leintés után utazott a helyszínre. Így beszélt Nico sikeréről:

“Ez volt az egyik legkeményebb bajnoki csata. De Lewis L. A.-ben lógott, meg mindenfelé, a másik srác viszont kizárólag egy dologra koncentrált. A táplálkozás, az időzónák, az edzés, az agy megfelelő időben való kiürítése, minden benne van. És úgy tűnik, bevált” – magyarázta.

“Tudtam, hogy eljön ez a nap. Van egy szabályom, miszerint három dolgot kell elérni (a Forma-1-ben): az első futamgyőzelem, a Monacói Nagydíj megnyerése és a bajnoki cím megszerzése. Nico most már kipipálhatta az utolsót is, megvolt, megcsinálta.”

f1_abu_fut_32

“Csodálom a mentális erejét, az elkötelezettségét. 100 százalékos, és ennek semmi köze ahhoz, hogyan juttattuk a Forma-1-ig. Egyáltalán semmi. Az elmúlt három évben óriási nyomás alatt állt, hiszen minden hétvégén a futamgyőzelemért, a világbajnoki címért küzdött, a kiesések pedig mindig nagyon fájnak. De ilyen a Forma-1. A világbajnoki cím megnyerésébe nem fér bele sok balszerencse.”

Az idősebb Rosberget a fia versenyének kulcsmomentumáról, a Max Verstappen elleni előzésről is megkérdezték: “Nos, húztam egy nagyot a sörömből, mert tudtam, hogy kemény lesz.”

A papa úgy véli, hogy a bajnoki siker még erősebbé teszi majd fiát: “A boldog ember jobban teljesít, mint a boldogtalan, szóval igen, szerintem még magasabb szinten teljesít jövőre, ahogy mindenki. Valószínűleg így lesz, ilyen ez a játék.”

Bestcars