Bár Lewis Hamilton a múlt héten többször azt nyilatkozta, hogy nem fog sportszerűtlenül vezetni a szezonzárón, nem próbálja meg csapattársát, a bajnoki címért hajtó Nico Rosberget lassítani azzal a céllal, hogy könnyű célponttá tegye az üldözők számára, az Abu-dzabi Nagydíjon végül pontosan ezt tette, még a csapat többszöri kérései, majd utasítása ellenére is.

f1_abu_fut_04

Míg a brit szurkolók egy része botrányt kiált, amiért a Mercedes megpróbálta “befolyásolni” a bajnoki küzdelmet, a nézők jelentős része szerint Hamilton sportemberhez méltatlanul vívta meg az utolsó csatáját.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner szerint nem volt gond az angol viselkedésével:

“A futam megnyerése önmagában nem lett volna elég számára, arra volt szüksége, hogy néhány rivális bejusson kettejük közé, azzal pedig, hogy simán csak elhúz, nem teremthetett volna erre lehetőséget. A lehető leglassabb vezetéssel nyerte meg a futamot, pont olyan ez, mint amikor egy focicsapat passzolgatással próbálja megőrizni az előnyét. Szerintem semmi rosszat nem tett. Csak ketten voltak versenyben a bajnoki címért, szóval egyértelmű volt, hogy ezt fogja tenni” – magyarázta a verseny után.

f1_abu_fut_12

“Taktikus versenyt futott, nem csinált semmi piszkos dolgot, nem vétett a szabályok ellen. Nem lenne fair a vezetése miatt kritizálni. A hétvége előtt is világos volt, hogy csak így lehet esélye a győzelemre” – tette hozzá.

Horner a fentiekkel együtt gratulált Rosbergnek: “Gratulálok Nicónak, nagyszerű idényt teljesített. Megérdemelten lett világbajnok, azonban naivitás lett volna azt hinni, hogy másképp alakulhat a futam, mint ahogy történt, hiszen óriási volt a tét.”

Bestcars