A McLaren új főnöke, Zak Brown Ab-Dzabiban a brit Sky Sportsnak többek között arról is beszélt, hogy alkalomadtán visszavenné a csapathoz a 2007-2012 között náluk felnőtt Lewis Hamiltont.

“A hegyeket is megmozgatom majd, hogy a két legjobb versenyző üljön az autóinkban. Pillanatnyilag azok ülnek (Fernando Alonso és Jenson Button), és jövőre Stoffel is remek lesz. Lewis fantasztikus versenyző, akinek nagy múltja van velünk, szóval semmit sem zárnék ki. De pillanatnyilag elégedett vagyok azzal, amink van” – mondta az amerikai, hangsúlyozva, hogy a legfőbb feladata most az, hogy újra sikerre vigye az egykor nagy csapatot.

zak_brown_mclaren

“Hamarosan újra nyernünk kellene. A jó hír az, hogy a gyárban járva látható, hogy ez egy bajnoki csapat. Nem szeretnék határidőt szabni, mert az mindig rizikós, de mindenki mindent belead, hogy újra győzhessünk. Ha megnézzük, milyen erőforrásaink és milyen versenyzőink vannak, inkább előbb, mint utóbb elérjük majd a célt.”

Nyílt titok, hogy a tulajdonostársai által kibuktatott Ron Dennis helyére érkezett Brownnak a McLaren mellett a Forma-1 új tulajdonosa, a Liberty Media is munkát ajánlott. Hogy az F1 menedzsmentje helyett miért a wokingi csapatot választotta?

“Mert ott nem viselhetnék McLaren-inget! Ez a kedvenc csapatom, mindig is az volt. A McLaren-Hondát, a Senna-Prost párost bálványozva nőttem fel, szóval egészen különleges, hogy most a McLaren-Hondánál lehetek két világbajnok társaságában – túl jó volt ez ahhoz, hogy kihagyjam” – indokolt a 45 éves amerikai motorsportmarketing-szakember.

Bestcars