Keke és Nico Rosberg a Forma-1 történetének második olyan apa-fia párosa lett, akinek mindkét tagja világbajnokságot nyert. Rosberg tudatosan beosztotta az előnyét az utolsó néhány versenyen, Lewis Hamilton szezonzárón bemutatott taktikája sem törte meg.

“Remélem, apu túlélte ezt a futamot, még nem találkoztam vele” – viccelődött Rosberg. Keke Rosberg egyébként nem a helyszínen, hanem valahol “a pályához közel” nézte a versenyt.

“A ma éjszaka tiszta őrület lesz, nem hinném, hogy néhány napig elérhető leszek” – folytatta a mókázást Rosberg, mert még bizonyára nem látta a Mercedes által a világbajnok számára összeállított jövő heti programot. A földrészek között repkedve végül is lesz ideje aludni…

Rosberg: Ez horror volt, az este őrület lesz! 1

Rosberg egyébként elismerte, hogy nem volt teljesen egyenes az újságírókkal, amikor azt mondta, hogy ugyanolyan számára ez a hétvége, mint bármelyik másik.

“Nos, igen, valójában ez egy nagyon-nagyon nehéz hétvége volt számomra. A verseny is hihetetlenül feszült és kemény volt, különösen az utolsó néhány kör.”

“Lewis próbált feltartani, mert ez volt az egyetlen esélye. Nagyon-nagyon jól csinálta, mert közben esélyem sem volt megelőzni, az első szektorban pont annyira volt gyors, amennyire kellett.”

“Hátulról nagyon jöttek a többiek, Vettelnek ráadásul több tapadása volt, kész horror volt az egész. Nagy megkönnyebbülés, hogy vége, és hogy a legjobb barátaimmal ünnepelhetek itt.”

“Nem tudom elmondani, mit érzek most. A Max elleni csata is borzalmas érzés volt, hogy pont őt volt muszáj megelőznöm, aztán a vége… Ha becsúszott volna egy hiba, mindennek vége.”

Rosberg nem kertelt, amikor arról kérdezték, hogy adott esetben elengedte volna-e Vettelt. “Mögötte őrült Max jött, szóval szó sem lehetett arról, hogy bárkit elengedek!”

Bestcars