A májusi Spanyol Nagydíjon már az első körben összeütközött Lewis Hamilton és Nico Rosberg. Hamilton jött hátulról, de lehet azt mondani, hogy kettőn állt a vásár, mindketten hibásak voltak az ütközésben.

A Mercedes nagyon nem örült annak, hogy már az első körben kiesett a csapat mindkét autója, és vannak arra utaló jelek, hogy inkább Hamiltont hibáztatták a történtek miatt.

Legalábbis erre rímel az a sztori, amely éppen a mindent eldöntő Abu-dzabi Nagydíj előtt kezdett terjedni a paddockban.

A pletykák szerint Hamiltont annyira kiborította a Mercedes ütközésre adott reakciója, hogy azzal fenyegette meg a csapatot, az idény többi futamán nem ül autóba.

A Sky kommentátora, Martin Brundle a finálé után meg is kérdezte Hamiltont, hogy igaz-e a sztori. “A spanyolországi ütközés kapcsán felröppent egy hír, hogy utána azt mondtad, befejezed az évet és nem állsz többet rajthoz. Van ebben bármi igazság?” – hangzott a kérdés.

“Ez az egész magánügy, és már a múlté” – felelte röviden Hamilton. Az angol újabb fejmosásra számíthat, mert a Mercedesnek nagyon nem tetszett, hogy a szezonzárón szándékosan lassú tempót futva veszélyeztette a csapat kettős győzelmét, a világos utasításokat pedig semmibe vette.

Bestcars