A 2016-os Abu-dzabi Nagydíj két hosszú és sikeres Forma-1-es karrier utolsó fejezetét jelentette, hiszen utolsó versenyén indult a mclarenes Jenson Button és a williamses Felipe Massa is.

A sportágban 2000-ben bemutatkozott, 2009-ben világbajnoki címet szerző Button számára rövid volt a búcsúfutam, hiszen a jobb első felfüggesztés eltörése miatt már a 12. körben kiszállt, de ez sem ronthatta el a kedvét:

“Én vagyok a világ legboldogabb embere! Amíg önök a körözgető autókat nézték, én máris belevetettem magam az életbe. Az meg kész őrület, hogy valami hét éve nem volt ilyen meghibásodásom. A kiesés miatt viszont adódott egy kis személyes pillanatom, ami igazán különleges volt” – nyilatkozta a verseny után a 36 éves angol.

f1_abu_fut_16

A két héttel ezelőtti Brazil Nagydíjon elszenvedett kiesése miatt hasonló búcsút megélő Massa ezúttal beért, ráadásul pontot szerzett. Elégedetten távozik:

“Nagyon büszke vagyok arra, ahogyan befejeztem a pályafutásomat! Az utolsó körömig küzdöttem, a Forma-1-es karrierem utolsó köréig versenyben voltam” – mondta a volt csapattársa, Fernando Alonso előtt fél másodperccel befutó brazil. “Emelt fővel búcsúzom, érzem az újságírók, a munkatársak tiszteletét. Nagyon élveztem a pillanatot, itt volt az idő, elképesztő érzés, hogy mennyi mindent elértem!”

Massa kitért Nico Rosberg bajnoki sikerére is: “Nem feledkezhetek meg Nicóról, nagyon megérdemelte a bajnoki címet, fantasztikus idényt teljesített! Szép sztori, hogy az apja után ő is világbajnok lett, gratulálok neki!”

f1_abu_fut_46

Bestcars