Lewis Hamilton az Abu-dzabi Nagydíj csütörtöki versenyzői sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre újra meglebegtette, hogy valami gyanús ok húzódott a mögött, hogy a Mercedes a 2016-os szezonra szerelőket cserélt a két versenyző stábja között. A háromszoros világbajnok azt mondta, 10 év múlva ír egy könyvet, ami “érdekes olvasmány” lesz.

Később természetesen a Mercedes csapatfőnökét, Toto Wolffot is megkérdezték Hamilton megjegyzéséről, ő így magyarázta a dolgot:

“Mindig veszélyes az ilyen, amikor egy kijelentést kiragadnak a kettejük részvételével lezajlott sajtótájékoztatóból. Ahogy korábban is mondtam, a csapat kedvéért képesek voltak normális mederben tartani a kapcsolatukat, pedig biztosan hatalmas a nyomás, kiélezett a helyzet.”

f1_abu_edz_27

“Szóval kiragadták azt a megjegyzést. Világos, hogy a pilóták környezetében végrehajtott személycserék, a szerelők, a vezető szerelő cseréje után a pilóta mindig egy kicsit bizonytalan, amikor kihajt a garázsból, lehet pszichikai hatása. Mi is tisztában voltunk ezzel, erre is gondoltunk a döntésnél. De Brixworth-ben és Brackley-ben összesen 1500 ember dolgozik, nekik is fejlődési lehetőséget kell adni. A ma az autó egyik felfüggesztésén dolgozó szerelő a jövőre már első számú szerelő lehet, aztán később esetleg vezető szerelő, és talán később még magasabbra jut a szervezetben.”

“A csapaton belül mindenütt így csináljuk, nem statikus a szervezet. Dinamikus a struktúra, és ez igaz a garázsban is. Ezek a tények. Megértem, hogy ez hatással lehet a pilótára, ezt is mérlegeltük, aztán 10 év múlva én is írhatok egy könyvet, amiben benne lesz ez-az.”

Bestcars