A vasárnapi Abu-Dzabi Nagydíjon utolsó fejezetéhez ér a 2016-os Forma-1-es bajnoki küzdelem, az éllovas Nico Rosberg, és csapattársa, a címvédő Lewis Hamilton eldönti, ki lesz a végső győztes.

A 12 ponttal vezető Rosbergnek akkor is elég a 3. hely a bajnoki címhez, ha Hamilton győz, az angolnak az az érdeke, hogy minél messzebb legyen tőle a csapattárs. Többen, köztük a Red Bull-főnök Christian Horner is felvetette, hogy Hamilton, ha úgy alakul, hogy vezet, megpróbálhatja addig lassítani az üldöző Rosberget, hogy az elkaphassák és megelőzhessék a riválisok, például a Red Bull versenyzői.

A címvédő erre reagálva csütörtökön újra leszögezte, hogy a feltételezésekkel ellentétben nem próbál majd a vasárnapi futamon trükközni.

“Csak nemrég hallottam, hogy mit mondott Christian erről, aztán eszembe jutott, hogy viccelhetnék azzal, hogy már hívott is, hogy megbeszéljük, de nem mondok ilyet, mert nem lenne igaz. Tudjuk, hogy az elmúlt két évben Nicóé volt itt a pole, nagyon-nagyon gyors volt. Általában nekem is jól fekszik ez a pálya, de az elmúlt két évben nem hoztam a győzelmet, szóval most ez az egyetlen célom.”

“Ami a taktikát illeti, az majd vasárnap következik, nagyon alaposan át kell gondolnom, mi legyen. De a trükközésre sosem gondoltam igazán. Amikor az élen vagyok, akkor általában igyekszem a lehető legjobban elhúzni. Elméletben ugyan lenne értelme (a feltartásnak), de a gyakorlatban már nem annyira okos dolog. Két DRS-zóna is van itt, szóval nem lenne könnyű, nem lenne okos dolog.”

hamilton_rosberg_2

Rosberg csak a szokásost mondta, nem gondol semmi másra, csak a futamgyőzelemre:

“Győzni jöttem, és nem azon agyalni, ki kerülhet kettőnk közé, ki jöhet mögöttem. Győzni jöttem, és tudom, hogy az autómmal és a mostani formámmal képes is vagyok rá. Csakis erre koncentrálok. A fő, hogy jól teljesítsek, mert az hozza a futamgyőzelmet és vele együtt a világbajnoki címet. Minden tőlem telhetőt megteszek, hogy a lehető legjobb eredményt hozzam – ugyanúgy, ahogy az eddigi futamokon.”

“Ez csak egy újabb futam, nem akarom bonyolítani, a cél a győzelem, nem gondolok arra, hogy mi történhet azon túl. Nekem ez tűnik a helyes hozzáállásnak, nem is változtatok rajta.”

“Tisztában vagyok vele, hogy alakult a szezon (a pontok szempontjából), de még nincs vége, korai lenne a végeredményről gondolkodni. Nem gondolok ilyesmikre. Izgatottan várom az év utolsó csatáját Lewisszal, és szeretném győzelemmel lezárni a munkát. Ugyanolyan lesz ez is, mint a többi hétvége, amikor a győzelemért indulok, és a szabályok keretein belül mindent meg fogok tenni érte.”

Bestcars