A vasárnapi Abu-Dzabi Nagydíjra a mercedeses Nico Rosberg 12 pontos előnnyel érkezik csapattársával, a címvédő Lewis Hamiltonnal szemben, ha a német dobogós helyen ér be, biztosan övé a bajnoki cím.

A Red Bull csapatfőnöke azonban arra figyelmeztet, hogy Rosbergnek nem lesz könnyű dolga, ugyanis Daniel Ricciardo és Max Verstappen nem lesz tekintettel a bajnoki küzdelemre, ha úgy adódik, megelőzik a németet.

“Én simán azt mondanám a pilótáimnak, hogy csak rajta, hiszen ez nem a mi csatánk. Vasárnap mi lehetünk Lewis legjobb barátai, ha mindkét autónk Nico elé kerül. Lewis számára nem lesz értelme fél körrel elhúzni, ha okos, akkor szépen összetolja maga mögött a többieket, hogy csata alakuljon ki, hiszen neki csakis így van esélye a sikerre” – magyarázta Christian Horner.

“Nicónak van veszíteni valója. Természetesen a top3-as eredmény sima ügy a Mercedesszel, de biztosan mindenki másnál jobban figyeli majd a tükreit. Számára óriási a tét. Lewis dolga könnyebb bizonyos értelemben, hiszen Nico vállát nyomja a teher, hogy sikeresen zárja le a bajnokságot. Lewisnak ez egy sima meccs, csak menni kell a győzelemért.”

braz_f1_fut_23

Horner felidézte a 2010-es Abu-Dzabi Nagydíjat, amikor a pontversenyben 15 egységgel vezető Fernando Alonso és a 2. helyen álló Mark Webber végül beragadt a sűrűjébe, míg Sebastian Vettel megnyerte a versenyt, és vele együtt a bajnokságot is.

“Lewis helyzete nagyjából ugyanolyan, mint Sebastiané 2010-ben. Ő akkor nem foglalkozott a többiekkel, csak tette a dolgát, nagyszerű versenyt futott. A többiek jobban ráfeszültek, különösen Fernando, aki arra figyelt, mit csinál Mark, Sebről meg megfeledkezett. Alonso hasonló helyzetben érkezett a futamra, mint most Nico, csak egy top3-as helyezés kellett volna a bajnoki címhez. Szóval Lewisnak még elég jó esélyei lesznek most is.”

Bestcars