A délutáni Brazil Nagydíjon eldőlhet a 2016-os Forma-1-es világbajnokság, ha Nico Rosberg győz, övé a cím. Ennek azért lehet még akadálya, először is az, hogy a szombati időmérőn a címvédő csapattárs, Lewis Hamilton szerezte meg a pole-t, a német csak a 2. helyről rajtol.

Ha a startot megússzák, és Hamilton lesz az élen, az angol megfelelően megválasztott, “lassú” tempóval megpróbálhatja hátráltatni, az üldözők karmai közé visszatolni Rosberget, ahogy ezt tette már párszor korábban is, de azt állítja, nem készül trükközésre:

“Nem hiszem, hogy bármit is tehetnék. Persze, nyilván lehetne próbálkozni ezzel-azzal, de az ügyeskedést aztán én is megszívhatnám, szóval nem készülök ilyesmire. Úgy akarok győzni, hogy én voltam a jobb, nem trükkökkel vagy ilyesmi.”

Rosberg a kvalifikáció után arról beszélt, hogy tisztában van vele, hogy nem várhat előzékenységet a többiektől, de reméli, hogy tiszta futam lesz vasárnap:

“Teljesen normális, hogy a többi pilóta nem versenyez másképp csak azért, mert ketten a bajnoki címért küzdenek, hiszen az nem az ő gondjuk. De azért a kereteken belül kellene versenyezni. Mostanában eléggé hullottak a büntetések, szóval talán érdemes lenne egy fél fokozatot vagy akármit visszavenni, egy kicsit több nyugi jó irány lenne.”

“De nem foglalkozom konkrétan a körülöttem lévőkkel, én csakis előre figyelek, Lewis megtámadására, erre fordítom az energiámat. Szabadon versenyezhetünk, persze szigorú elvekhez kell tartanunk magunkat, de ezen kívül mindent beleadunk majd.”