A Forma-1-es Brazil Nagydíj pénteki edzésnapján délelőtt és délután is a címvédő Lewis Hamilton zárt az élen, míg a 19 pontos előnnyel bajnoki éllovas Nico Rosberg előbb csak a 3. lett, másodszorra viszont mindössze 3 századdal maradt el az angoltól.

Az óriási tétet tartogató interlagosi hétvége első napja után Hamilton a meleget emlegette, de elégedett volt az edzésen elvégzett munkával:

“Jó nap volt. A teljes programomat végigvittem, az autó pedig jónak tűnt. A nagy hőség miatt fizikailag elég húzós most a vezetés. Nemcsak az autóban, a srácoknak is a garázsban. Az ilyen körülmények között nem könnyű megtalálni a jó balanszot, mert a gumik nagyon felmelegednek. De a hosszú etapos tempóm erősnek tűnik, szóval elégedettek lehetünk a mai kezdéssel” – mondta a címvédő.

braz_f1_edz_12

Rosberg is a melegről beszélt az edzésnap végén:

“Nagy forróság volt ma, melegebb volt, mint ami a hétvége további részére várható, emiatt aztán nehéz felkészülni az időmérőre és a futamra. Ettől eltekintve normális pénteki nap volt. Az autón gyorsnak tűnik, de a Red Bull egyértelműen közel van.”

“A lágy gumi erősen kopik a hosszú etapon, a hátsók hólyagosodnak is. A közepes keverék is meglepően erősen kopik. Mindent egybevetve azért elég jól sikerültek a hosszú etapok.”