A mercedeses Nico Rosberg két fordulóval a vége előtt 19 ponttal áll csapattársa, a címvédő Lewis Hamilton előtt, és ha megnyeri a hétvégi Brazil Nagydíjat, megszerzi első Forma-1-es világbajnoki címét. A németnek ugyanakkor két Hamilton-győzelem mellett is elég lenne egy 2. és egy 3. hely a sikerhez.

A kétszeres bajnok, a címért számtalan szezonban küzdő Fernando Alonso azt mondja, Rosbergnek semmit nem szabad biztosra vennie, de akárhogy is győzzön, megérdemelten lesz bajnok – ha ő lesz.

“A tavalyi évtől eltekintve, amikor Lewis egyértelműen jobb volt, a két Mercedes-pilóta mindig nagyon szoros versenyben volt. Az első évben a szezonzárón dőlt el a bajnokság, és idén is pályánként változik, épp melyikük a jobb. Nico bizonyította, hogy nagyon egyenletesen teljesítő versenyző, összességében nagyon kiegyenlített volt a küzdelmük” – magyarázta.

“Sokszor voltam már hasonló helyzetben, aztán végül nem nyertem. Megtanultam, hogy bármi előfordulhat, a megbízhatóság pedig fontos tényező ilyenkor” – tette hozzá.