Lewis Hamilton az Amerikai és a Mexikói Nagydíj megnyerésével 33-ról 19 pontra csökkentette lemaradását Nico Rosberghez képest.

A két Mercedes-pilótának még két fordulója van arra, hogy eldöntsék, ki lesz 2016 Forma-1-es világbajnoka. Rosbergnek ugyan még akkor is elég egy-egy második és harmadik hely ahhoz, hogy ő vigye el a címet, ha Hamilton megnyeri a maradék két futamot, de két korábbi F1-sztár is arra biztatja a németet, hogy ne játsszon biztonsági játékot, Brazíliában belemenős hozzáállással, futamgyőzelemmel próbálja meg lezárni a küzdelmet.

“Úgy gondolom, (Mexikóban) Nico nem akart kockáztatni, kerülte a veszélyt. De ezúttal egy győzelemmel már mindent eldönthet. Az ő helyében én igyekeznék már most, Brazíliában lezárni a dolgot. Ehhez agresszíven kell Hamilton ellen versenyezni, neki van több vesztenivalója” – mondta az egykori Benetton-, Ferrari- és McLaren-pilóta, a Rosberg szerződéshosszabbítását idén letárgyaló Gerhard Berger.

Az 1997-es világbajnok, Jacques Villeneuve szerint is Brazíliában kellene döntésre vinni a dolgot: “Nicónak meg kell szereznie a pole-t és meg kell nyernie a rajtot. Ki kell használnia Hamilton brazíliai statisztikáját, ott még sosem tudott győzni.”