A múlt hétvégi Mexikói Nagydíj után, két fordulóval a vége előtt a mercedeses Nico Rosberg 19 ponttal vezet csapattársa, a címvédő Lewis Hamilton előtt.

A német előnye azt jelenti, hogy a következő hétvégén megszerzett futamgyőzelemmel be is biztosíthatja a bajnoki címet, de Hamilton, tanulva a 2007-es szezonzárós kudarcból és a 2008-as, utolsó utáni pillanatban elért sikeréből, nem fog lazítani:

“Jó érzés, hogy a képességeimnek megfelelően teljesíthetek, nincsenek műszaki problémáim, és a pályán megmutathatom a tempómat. Úgy gondolom, az idény nagy részében jól mentem, de mindenképpen szokatlan helyzet, hogy úgy küzdjek, hogy nem rajtam múlik a siker.”

“Az utolsó pillanatig hajtani fogok. Bizonyos értelemben fájdalmas lehet, másrészt viszont nagyon jól jöhet. Azt tudom, hogy a karrierem kezdetén az utolsó pillanatban változtak a dolgok, ezért nem adhatom fel” – magyarázta.

brazil_f1_2008

2008-ban az utolsó kör utolsó kanyarjában csaklizta el a címet Massától

Rosberg az elmúlt két évben megnyerte a Brazil Nagydíjat, míg Hamiltonnak sosem sikerült győznie Interlagosban, az angol tudja, hogy most csakis a futamgyőzelem lehet a célja.

“Nem a bajnokságra koncentrálok, csak az egyes futamgyőzelmekre, arra, hogy a maximumot hozzam. Tudom, hogy amikor mindent beleadok, akkor jól alakulnak a dolgok. Ennyi a feladat. Brazíliában még sosem nyertem, szóval így megyek majd neki a hétvégének.”

A kérdésre, hogy felkészült-e a vereségre, a bajnoki cím elvesztésére, így felelt:

“Nem tudom, hogyan lehet a vereségre felkészülni, szerintem arra nem lehet. De megtapasztaltam már a vereséget. 2007-ben kudarcot vallottam, de tudom, hogy most nem lenne olyan fájdalmas, mint akkor. Sok futamgyőzelem, bajnoki cím úszott már el a pályafutásom alatt, szóval van már ilyen tapasztalatom.”

“A jelenlegi helyzetben nagyobb az esélye annak, hogy vesztek, mint hogy győzök. Nem könnyű megemészteni, de ez van. Az élet megy tovább, én is továbblépek – akkor is lesz három bajnoki címem. Csak azt remélem, hogy jövőre nem lesznek megbízhatósági problémáim.”