Nico Rosberg három fordulóval a vége előtt 26 ponttal vezet csapattársa, a címvédő Lewis Hamilton előtt. Sokak szerint rendkívüli események híján a Mercedes németje szinte biztosan a csúcsra ér idén, ha Hamiltonnnak rosszul alakulnak a dolgai, akár már a hétvégén következő Mexikói Nagydíjon.

A Red Bull-os Max Verstappen azért Hamiltonnak szorít:

“Bár a tények Nico mellett állnak, én azt mondom, Lewis elképesztően gyors, nagy küzdő, aki sosem adja fel. Szerinten az utolsó futamig tartó, izgalmas küzdelmet látunk” – mondta a német Sport Bildnek.

A kérdésre, hogy kit tart a Forma-1 jelenlegi két legjobb versenyzőjének, Hamiltont és Fernando Alonsót nevezte meg: “Egyszerűen ők a legjobbak.”

A két kedvenc közül leginkább Hamiltonnal tud azonosulni a holland tini: “Max Verstappen vagyok, de ha mindenképp választanom kell, akkor inkább Lewis-típus vagyok. Ez persze nem jelenti azt, hogy Nico nem szuper gyors.”

Minden tisztelete ellenére Verstappen úgy gondolja, a Mercedesben ülve még Hamiltont is lenyomná: “Naná. Versenyzőként kell az önbizalom. De tényleg hiszem, hogy így lenne.”