Lewis Hamilton a múlt hétvégi Amerikai Nagydíjon három hónap után nyert újra idén. Az angol pilóta jubileumi, 50. futamgyőzelme egyben azt is jelentette, hogy 33-ról 26 pontra csökkentette hátrányát csapattársával, Nico Rosberggel szemben, és az austini siker erőt adott neki a hajrára, állítja.

“A nehéz hetek után nagyszerű volt végre behúzni az 50. győzelmet. Igyekeztem megtartani a pozitív hozzáállásomat, nem rágódni a múlton, a lehető legkeményebben edzettem és dolgoztam, mert tudtam, hogy előbb-utóbb meglesz az eredménye. Ha feladod, veszítettél. Én sosem voltam feladós típus, és eszem ágában sincs, hogy most azzá váljak. Sok pontot lehet még szerezni, bármi lehetséges” – mondta a címvédő a Mercedes Mexikó Nagydíjat beharangozó anyagában.

“Most Mexikó következik, tavaly nagyszerű élmény volt a hétvége. A pálya őrületesen csúszós, a nagy tengerszint feletti magasság miatt pedig kisebb a leszorítóerő is. Nagy kihívás, és bár a tavalyi futam egy kicsit frusztráló volt számomra, nagyon élveztem a mexikói kiruccanást. Várom, hogy újra nekifuthassak, és ezúttal még előrébb végezzek” – magyarázta a tavaly Rosberg mögött másodikként záró angol.

A 2016-os idényből Mexikóval együtt még három forduló van hátra, maximálisan 75 pont gyűjthető.