A vasárnapi Amerikai Nagydíj a Red Bull-os Max Verstappen számára nem lesz kellemes emlék, hiszen hiába szerezte meg a 4. rajtkockát az időmérőn, a futam kész katasztrófa volt.

Verstappen versenye féltávnál került lejtőre, amikor hívatlanul ment ki a bokszba kereket cserélni, mintegy fél percet eldobva, majd pár körrel később motor- és sebességváltó-hiba miatt lelassult, ki kellett állnia, de az is a lehető legszerencsétlenebbül sikerült, hiszen a döglődő autóval még ment pár száz métert, majd miután félreállt, a Red Bull mozdíthatatlanná vált, a traktoros mentés miatt “beküldött” virtuális biztonsági autó (VSC) pedig elvette csapattársa, Daniel Ricciardo gumitaktikai előnyét.

“Amikor kiszálltam, üresben volt, de aztán egyszer csak beragadt az autó. Általában elég csak megnyomni a gombot (a kasztnin, hogy üresbe kerüljön), de az sem működött. Úgy gondolom, ezért jött a VSC – amúgy egyszerűen betolhatták volna a kerítés mögé” – mesélte.

A holland tini a bokszkiállásról is beszélt: “A megelőző körön szóltak, hogy most nyomjam meg nagyon, én pedig úgy értelmeztem, hogy akkor jön a kerékcserém. Bementem a bokszutcába, és akkor jöttem rá, hogy nem hívtak ki. Egyértelműen az én hibám volt, hülyeséget csináltam, de végső soron nem számított semmit.”

Az elszúrt kerékcsere és a kiesés ellenére a (holland) nézők megint Verstappent választották a nap versenyzőjének, az idén bevezetett díj gyakorlatilag viccé vált.