Múlt vasárnapig Lewis Hamilton a nyári szünet előtt nyert utoljára futamot, legutóbb, amikor Malajziában haladt a győzelem felé, a Mercedes motorja megadta magát, kiesett. Az Amerikai Nagydíjon a pole-ból induló angol végig hasonlótól félt, nagy kő esett le a szívéről, amikor leintették a versenyt:

“Ez volt a leghosszabb délutánom, nem tudhattam, hogy bírja-e végig az autó. Ezen aggódtam leginkább a futam alatt. Szinte megkövültem. A mai napig kísért a Malajziában hallott hang, az egész versenyen ez nehezedett rám” – magyarázta.

Az aggodalmaknak jó táptalajt adott, hogy péntekről szombatra ki kellett cserélni az üzemanyagrendszert Hamilton Mercedesében: “Volt az a csere, és valahogy mindig nálam vannak megbízhatósági gondok, szóval ez ott motoszkál az ember fejében.”

A címvédőnél végül nem volt meghibásodás, így pályafutása 50. futamgyőzelmével 33-ról 26-ra csökkentette hátrányát csapattársával, Nico Rosberggel szemben úgy, hogy a maradék három versenyen maximálisan még 75 pont gyűjthető. Talán egyszer a németnél is elromlik valami…

“Nála nem voltak megbízhatósági gondok, a valószínűségi törvények szerint valamikor azért lesznek. De ha az idény hátralévő részében is tökéletes lesz a megbízhatóság nála, akkor sem tehetek más, mint hogy igyekszem a maximumot hozni.”