Négy fordulóval a 2016-os Forma-1-es szezo vége előtt a mercedeses Nico Rosberg 33 ponttal vezet címvédő csapattársa, Lewis Hamilton előtt. Az Amerikai Nagydíj hétvégéjén a Forma-1 uraként ismert Bernie Ecclestone nem titkolta, hogy nem igazán örülne az előbbi sikerének, a globális celebségre törő Hamilton szerinte jobb lenne a sportág szempontjából.

“Ha Nico nyerné meg a címet, az jó lenne neki és a Mercedes számára, de nem feltétlenül jönne jól a sportágnak, mert nem valami érdekes, nincs mit írni róla. Még Németországban sem hozna semmit. Lewis-féle figurára van szükségünk” – magyarázta.

“Még Kimi is jobb munkát végez, mint Nico. A versenyzők nagyon sokat keresnek, ami jó, kivéve, hogy így elkényelmesednek. Nem élnek félelemben. Talán változtatni kellene a rendszeren, hogy mindig a versenyek után kapjanak pénzt. Majd megnézzük, mit tehetünk. Ma túl könnyen élnek a versenyzők” – kezdett furcsa fejtegetésbe a jövő héten 86. születésnapját ünneplő üzletember.

hamilton_austin_telefon

Ecclestone a szuzukai sajtóhiszti kapcsán is Hamilton mellé állt, az egykori csapatfőnök még bátorítaná is a címvédő különcségeit, ha neki dolgozna.

“Én hagynám, hogy Lewis azt csináljon, amit akar, simán. Ahogy tetszik. Még segíteném is. Valószínűleg azért csinál ilyesmiket, mert unja magát. Magától nem menne a sajtótájékoztatóra, de kötelező. Mennie kell, máskülönben hátrasorolják vagy tudomisén.”

“De a bajnoki címet nem lesz könnyű megnyernie idén, az igaz. Még ha meg is nyeri a következő három-négy futamot, még az is kell, hogy olyasmi történjen Nicóval, amik vele történtek a szezon elején” – utalt a műszaki hibákra.