A Ferrarinak esélye sem volt a Red Bull ellen a második rajtsorért vívott harcban Austinban, Kimi Räikkönen és Sebastian Vettel csak az ötödik és hatodik helyről indulhat. A négyszeres bajnok azért bizakodik.

“Ezen a hétvégén egy kicsit visszacsúsztunk” – ismerte el a német. “Mégis azt gondolom, hogy a versenyen közelebb kerülhetünk az elejéhez.”

“Ez csak holnap derül majd ki, de sok minden történhet a futamon.”

“Nem konkrétan egy szektorban vagy kanyarban veszítünk a Red Bull-lal szemben, ezen a hétvégén összességében jobbnak tűnnek nálunk.”

“Úgy tűnik, most nem bírunk velük, de a verseny csak holnap van. A Q3-ig egyébként nem tűnt rossznak a mai nap, de ott nem tudtunk tenni egy újabb lépést előre.”

Räikkönen szerint az autó egyensúlya nem volt rossz, de a tempó hiányzott. “Nem éreztem magam rosszul az autóban” – így a finn. “De világosan látszott, hogy egy körön nem vagyunk elég gyorsak, több tapadásra lenne szükségünk.”

“Folyamatosan próbálkozunk, kitalálunk valamit, de pályáról pályára változnak az erőviszonyok. Ez kicsit mindenkit összezavar, nehéz kibogozni, ki és hol áll. Nem ideális, mi több, csalódást keltő a pozíciónk, de ez van.”