Lewis Hamilton a Japán Nagydíj csütörtöki versenyzői sajttájékoztatóján viccet csinált az eseményből, a telefonjával játszott, nagyjából tojt az egészre, majd miután ezt néhány újságíró a szemére vetette, több kollégát letiltott Twitteren, szombaton pedig, a csapat időmérős sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy nem nyilatkozik többet senkinek.

Úgy tűnik, a csapatnál elbeszélgettek vele, mert Austinban, miután a Nemzetközi Automobil Szövetség megint beidézte az újságírók elé, higgadtan, készségesen válaszolgatott.

Hamilton tavaly az Amerikai Nagydíjon nyerte meg harmadik világbajnoki címét, idén viszont csapattársa, Nico Rosberg 33 ponttal vezet előtte az austini futamot megelőzően, a címvédőnek pedig már a maradék négy verseny megnyerése sem garantálná a végső sikert – természetesen a vereség lehetőségéről is megkérdezték.

“Megpróbálnám férfiként viselni. Nem lehet örökké győzni. A korábbi bajnokok is veszítettek néha, ez is hozzátartozik. Még nagyon sok pontot lehet gyűjteni, szóval mindent beleadok majd, hiszem, hogy még bármi lehetséges. De ha nem sikerül, akkor továbblépek. Ha egyszer eldől, akkor már csak a jövőt alakíthatom, a következő szezont. Ha nem nem én győzök, akkor megy tovább az élet, és remélhetőleg jövőre erősebben térek vissza” – magyarázta.

Hamilton a ponthátrány, 6-9-es győzelmi arány ellenére összességében nem érzi, hogy idén alulteljesített volna.

“Világos, hogy az idei év egy kicsit más a teljesítmény szempontjából, főképp műszaki téren, de ezzel nem lehet mit kezdeni. De abból a tíz vagy mennyi alkalomból, amikor az autó rendben volt, a legtöbbször hoztam is az eredményt. Volt pár futam, amikor az első pár másodperc nem alakult a legjobban, de ilyen az autóversenyzés” – utalt a rossz rajtokra.

Az angol a múlt héten a Pirellinek tesztelt volna Barcelonában, de lábsérülésre kihagyta a munkát – tavasszal sem akart élni egy tesztnappal –, adta magát, hogy a rossz szuzukai hétvége után nem volt kedve autóba ülni, esetleg hogy “allergiás a tesztelésre”. Austinban azt állította, nem új keletű a lábsérülés.

“100 százalékos vagyok, jól érzem magam. Gyakorlatilag egész évben küszködtem ezzel, mindkét lábamon, a futás okozza. Az edzőm azt mondta, szerencsére egyszerűen nyújtással elmúlik, de sokáig tart. A legfontosabb az volt, hogy mostanra friss legyek, ezen a héten éreztem először problémamentesnek a lábaim” – magyarázta.