A múlt héten jelentették be, hogy Nico Hülkenberg a 2017-re aláírt szerződés ellenére az idény végén távozik a Force Indiától, hogy a jövő évtől a Renault gyári projektjének versenyzője legyen. Austinban így beszélt a váltásról a 29 éves német:

“Hiszem, hogy ez a karrierem szempontjából helyes lépés most. Úgy gondolom, úgy érzem, hogy sokat haladtam a Force Indiával, ez az ötödik évem a csapatnál, volt sok közös sikerünk, de eljött az idő egy új kihívásra. Amióta a Forma-1-ben vagyok, mindig is szerettem volna gyári csapatnál vezetni, ez pedig egy jó lehetőség a megfelelő időben. Szerintem jól döntöttem.”

“A Renault az élre akar jutni, győzelmekért akar küzdeni, és én is pont ugyanezt szeretném. Tisztában vagyunk vele, hogy hosszú út áll előttünk, mire elérjük a célt. Nem épp könnyű helyzetben vették meg a Lotust, szóval eltart majd egy darabig az építkezés, az élmezőnybe való eljutás. Nagy kihívás, de ugyanakkor szép jövő áll előttünk, készen állok rá, hogy együtt írjunk sikertörténetet.”

Hülkenberg leendő csapattársának kiléte egyelőre ismeretlen, képben van a williamses Valtteri Bottas, a Mercedes-ifjonc Esteban Ocon is, de a Renault-nál idén lehetőséget kapott Kevin Magnussen reménykedik, hogy őt tartják meg.

“Nagyon remélem, hogy maradhatok csapattársként. Ez a célom, remélhetőleg nem tart már sokáig, hogy kiderüljön, hogyan tovább, akármi is legyen. Most erre a versenyre fogok koncentrálni, igyekszem élvezni a versenyzést, aztán majd meglátjuk.”