Nico Rosberg a 2015-ös Amerikai Nagydíj elnapolt, majd a kitartóan szakadó eső miatt félbeszakított időmérőjén ugyan megszerezte a pole-t, majd az igen nehéz körülmények között zajló futamon is sokáig vezetett, nem sokkal a vége előtt hibázott, átadta a vezetést csapattársának, Lewis Hamiltonnak, aki addigi 73 pontos előnyét 80-ra kikerekítve meg is nyerte az egyéni világbajnokságot.

Idén kicsit más a helyzet, Rosberg 33 pontos előnnyel érkezik Austinba, a bajnoki sikerhez már három 2. és egy 3. hely is elég tőle az utolsó négy futamon, de egyértelműen a győzelemre hajt majd:

“Még négy versenyünk van arra, hogy kiélvezzük a versenyzést, a hétvégén Austin következik. Nagyszerű pálya, igazi kihívást jelentő szakaszokkal és néhány jó előzési ponttal” – mondta a Mercedes futamelőzetesében.

“A tavalyi futamom nem igazán jött össze, alig várom, hogy újra ott legyünk és ezúttal mindent jól csináljak! Remélhetőleg nem olyan lesz az időjárás, mint tavaly, az kész őrület volt! Főképp a nézők kedvéért kívánom ezt, akik kitartóan vártak az esőben – jövünk nekik egy szép, száraz hétvégével!” – tette hozzá.

Rosberg idén 9 futamot nyert már, Hamilton hat győzelmet könyvelhetett el.

A Mercedes-pilóták tavalyi austini csatája