Miután a Renault elcsaklizta a Force Indiától Nico Hülkenberget, akinek helyére Pascal Wehrlein, mellé pedig akár Estaban Ocon kerülhet, a Manor-csapatnak pilótá(ka)t kell találnia 2017-re.

Az egyik favorit Jordan King, a kiscsapattal korábban már kétszer tesztelő angol ifjonc ezen a hétvégén hivatalos Forma-1-es eseményen is bemutatkozik, ő vezeti az egyik autót a pénteki első edzésen.

jordan_king_manor_2

A korábban a Sainsbury áruházláncot irányító édesapjának köszönhetően a tehetségbeli hiányosságokat komoly szponzori csomaggal pótolni képes 22 éves pilóta így beszélt a debütálás előtt:

“A hétvégén mindent beleadok majd, amit csak tudok. Ami a jövő évet illeti, még nem döntöttem. A célom, hogy a Forma-1-be kerüljek, de hosszú még az út, és jelenleg nagyon sok minden történik. Bár ráérek még 2018-ban is, azért adódhat lehetőség már 2017-re is, szóval nehéz megmondani, mi lesz.”

King idén második évét tölti a GP2-ben, két sprintfutamos győzelmével és egy további dobogós helyével az 5. a bajnokságban. 2013-14-ben a Forma-3-as Európa-bajnokságban szerepelt, ott első szezonjában a 6., a másodikban a 7. helyen zárt.