Lewis Hamilton a két héttel ezelőtti Japán Nagydíj csütörtöki versenyzői sajtótájékoztatóján a kollégák kérdéseire nem volt hajlandó érdemi válaszokat adni, azt mondta, a közösségi médiában megjelent posztjaiban mindent elmondott, emellett unalmát kimutatva a telefonját piszkálta, vicces fényképeket posztolt a Snapchatre.

A gyerekes viselkedést több újságíró is szóvá tette, amire Hamilton azzal reagált, hogy a sajtótájékoztató formátuma elavult, unalmas, majd szombatra annyira bepörgette magát, hogy a csapat időmérő utáni eseményén bejelentette, hogy köszöni szépen, de úgy döntött, többet nem nyilatkozik, majd otthagyott mindenkit.

hamilton_snapchat

A Mercedes fejesei próbálták menteni a menthetőt, Niki Lauda azt mondta, rendezik a dolgot az angollal, az incidenseknek nem lesz hatása a továbbiakra, de a Forma-1 vezetői igyekeznek a lehető legtöbbet kihozni az ügyből.

Legalábbis, ha hihetünk a brit The Sunnak, a lap ugyanis arról ír, hogy bár alapvetően igen ritka az ilyesmi, Hamiltont az austini versenyzői sajtótájékoztatóra is kiírták, Austinban is meg kell majd jelennie az újságírók előtt.

Hogy tényleg bekerül-e a csütörtöki hatosba, és ha igen, ott is lesz-e, egyelőre nem tudni, de a távolmaradást pénzbüntetéssel szankcionálhatja a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA).