Hamilton legutóbb a Japán Nagydíj után keresett kifogást, pedig Barcelonában a Pirelli következő idényre szánt szélesebb abroncsaival barátkozhatott volna. Sebastian Vettel bezzeg az összes tesztelésen ott lenne, ha tehetné, a hozzáállásával sokak szerint nagyon okosat húzott a négyszeres bajnok.

Hamilton ellenben lábfájásra hivatkozva lemondta a tesztnapját, pedig Niki Lauda a csapat mindkét pilótájának nagyon ajánlotta, hogy használják ki a lehetőséget. Amikor a Bild újságírói azt próbálták kideríteni a Mercedestől, hogy mégis melyik lába fáj a címvédőnek, a sajtóosztályról egy meglepő, de legalább őszinte “nem tudjuk” válasz jött. Ezek után nehéz elképzelni, hogy Hamiltonnak valóban elviselhetetlen fájdalmai lettek volna, de kizárni sem lehet.

Hamilton már tavasszal is lemondta a barcelonai tesztelést, akkor arra hivatkozott, hogy egy “korábban leegyeztetett szponzori megjelenésnek” kell eleget tennie. Hamilton végül a Cannes-i Filmfesztiválon parádézott a vörös szőnyegen, míg Rosberg dolgozott.

Hamilton aztán kihagyta a silverstone-i tesztelést is, pedig legalább az egyik napon autóba ülhetett volna, ha akar. A szabályok kimondják, hogy a négy szezon közbeni tesztnapból legalább kettőn fiatal pilótát kell szerepeltetni – egyet a Mercedes már kipipált azzal, hogy Barcelonában Pascal Wehrlein ugrott be Hamilton helyett, így Esteban Ocon mellett az angol gyakorolhatott volna.

Nem kért a lehetőségből, de ez valójában nem is csoda: a 2015-ös idény egyik tesztnapján sem ült be a Mercedesbe. Hamilton indulása a hétvégi Amerikai Nagydíjon nincs veszélyben a Mercedes szerint.