A Pirelli a Ferrari, a Red Bull és a Mercedes segítségével teszteli a következő szezonra szánt szélesebb abroncsokat, ehhez korábbi autók módosított változatait használják. Amikor a Ferrari és Sebastian Vettel a soros, a német a legapróbb műszaki részletekről is kifaggatja a mérnököket. Korábban a Pirelli egyik munkatársa is elismerte, hogy Vettel ebből előnyt kovácsolhat jövőre.

Így látja a korábbi F1-es pilóta Stefan Johansson is. “Minden egyes nap, amit Vettel az új gumikkal tölt, kifizetődik számára” – mondta Johansson. “Rengeteg gumiteszten vettem részt a múltban, így pontosan tudom, hogy ezen a területen lehet a legtöbbet nyerni egy csapat vagy pilóta teljesítménye szempontjából.”

“A Pirelli imádni fogja azokat a visszajelzéseket, amelyeket Vetteltől kap, mert a mérnökök minden lehetséges információra kíváncsiak. És kétség sem férhet hozzá, az új gumik nagyrészt Sebastian visszajelzésein alapulnak majd, márpedig egy versenyen döntő faktort jelenthetnek az abroncsok.”

“Ha Vettel olyan gumikat kap, amelyek illenek a vezetési stílusához, azonnal támadhat majd velük. Hihetetlenül okos húzás a részéről, hogy ennyire belefolyik a tesztelési munkába.”

Ugyanez nem mondható el például Lewis Hamiltonról, aki a múlt héten tesztelhette volna az új abroncsokat, de állítólagos (vagy valós) lábfájására hivatkozva lemondta a gyakorlást, Pascal Wehrlein körözött helyette.