A Force Indiá-s Nico Hülkenberget pár héttel ezelőtt kezdték a Renault-val kapcsolatban emlegetni, és úgy tűnik, nem alaptalanul.

Mára számos forrás arról tudósít, hogy a német pilóta megegyezett a francia gyártóval, 2017-18-ra, plusz egy 2019-re szóló opcióval kikerekített szerződést írt alá. Az F1-ben 2010-ben a Williamsnél bemutatkozott Hülkenberg 2011-12-ben a Force Indiánál, 2013-ban a Saubernél, az elmúlt három idényben pedig újra a silerstone-iaknál szolgált, az állítólag igen jól fizető renault-s állás viszont arra is esélyt ad, hogy idővel az élmezőnyben küzdjön a gyári alakulattal.

A Force India pénteken délelőtt hivatalosan is megerősítette Hülkenberg távozását:

“A Force Indiánál mindannyian a legjobbakat kívánjuk Nicónak, aki új útra lép a Forma-1-ben. A velünk töltött öt év alatt Nico a barátunk lett, emellett nagyban hozzájárult a sikereikhez. Kiemelkedő versenyző, nála több pontot senki nem szerzett a csapat számára. Tény, hogy hiányozni fog, de tiszteletben tartjuk a döntését, hogy új lehetőségeket keres, nem lenne helyes, ha az útjába állnánk” – kommentált a tulajdonos-főnök, Vijay Mallya.

renault_parc_ferme

A Renault idén Jolyon Palmert és Kevin Magnussent alkalmazta, de Hülkenberg csapattársa valószínűleg nem közülük kerül ki. A williamses Valtteri Bottas is tárgyal az enstone-i gárdával, a nagy pénz és a gyár háttér számára is vonzó lehet, de jelenlegi csapata is ragaszkodna hozzá, hiszen az újonc Lance Stroll mellé nagyon kellene egy tapasztalt és ismert képességű versenyző a 2017-es nagy szabályváltozások idején.

Bottas mellett/helyett talán az idén a Manornál tanuló francia ifjonc, Esteban Ocon a fő favorit, igaz, a Mercedes neveltjeként nem egészen a saját kezében van a sorsa. A másik Merci-fiatal, Pascal Wehrlein lehet Hülkenberg utódja a Force Indiánál, ugyanakkor Palmer, Magnussen és Danyiil Kvjat is bejelentkezhet náluk.

wehrlein_ocon