Miután péntek reggeli a reggeli sajtóhírekre reagálva a Force India megerősítette Nico Hülkenberg távozását, délután a Renault hivatalosan is bejelentette, hogy 2017-től náluk versenyez a német pilóta.

“Nagy örömmel csatlakozom a Renault-csapathoz 2017-ben. A Renault mindig is fontos szereplője volt a motorsport világának, nagyszerű emlékek kötődnek hozzá. Michael Schumacher a renault-s (benettonos – a szerk.) korszaka amellett, hogy Németországot F1-es nemzetté tette, bennem is tüzet gyújtott.”A Renault család tagjaként szeretném jobbá tenni az autót és újabb sikersztorit írni” – mondta a 29éves pilóta.

“Az idén hátralévő futamokon mindent beleadok majd a Force India kedvéért, hogy a konstruktőri bajnokság 4. helyén zárjunk, ami nagyszerű eredmény lenne az egész csapatnak, az eddigi legnagyobb siker, és szép befejezés számomra. Hálás vagyok a Force Indiának, amiért lehetővé tették, hogy éljek ezzel az új lehetőséggel!” – tette hozzá.

A Renault Sport vezérigazgatója, Jerom Stoll így beszélt:

“A következő lépés megtételéhez olyan tapasztalt versenyzőre van szükségünk, aki még sikerre éhesen hajt a dobogókért” – utalt arra, hogy Hülkenberg eddig még nem jutott fel a pódiumra. “Nico Hülkenberg tökéletesen megfelel ennek, kiválóan passzol a céljainkhoz. Nagyon tehetséges és motivált pilóta. Nicóval képesek leszünk az idén elvégzett kemény munka gyümölcseit jó eredményekké alakítani 2017-ben és azután. Alig várjuk, hogy a jövő évi autónkban láthassuk őt!”

renault_f1

A bejelentés szerint Hülkenberg “több szezonra” írt alá, a lapok szerint 2+1 opciós évről van szó, összesen 18 millió eurós fizetés mellett.

A Renault idei pilótái, Jolyon Palmer és Kevin Magnussen közül egy már biztosan távozik, de valószínű, hogy mindkettejüket lecserélik majd. Fő esélyesnek a Mercedes-támogatású Manor-ifjonc, a francia Esteban Ocon számít, de úgy tudni, a Renault egyelőre a williamses Valtteri Botasszal is tárgyal.

A Hülkenberget érintő bejelentéseken kívül sem a Force India, sem a Renault nem árult el mást a 2017-es pilótafelállást illetően.