A Mercedes osztrák vezetőinek, az elnök Niki Laudának és a csapatfőnök Toto Wolffnak 2017 végéig van szerződése, de már a folytatásról tárgyalnak a stuttgarti márkával. Lauda egy friss interjúban azt mondta, az évtized végéig maradhatnak.

“Toto és én tárgyalunk a jövő év végén lejáró szerződéseink hosszabbításáról. Hogy meddig hosszabbítunk, nem tudom, de a Concorde Agreement (a csapatokat az F1-hez kötő szerződés – a szerk.) 2020-ig él, ezért logikus lenne lefedni ezt az időszakot. Úgy hiszem, ez lehetséges lesz” – mondta az Österreichnak.

A lap úgy tudja, a háromszoros világbajnok legenda jelenleg évi 750 ezer eurót keres, de a 2014 óta begyűjtött három világbajnoki cím kapcsán prémiumot szeretne kialkudni.

rosberg_lauda

Nico Rosberg idén hosszabbított a Mercedesszel, indokoltan, hiszen bajnoki éllovasként nagy esélye van rá, hogy 2016-ban megszerezze első világbajnoki címét. Lauda így áradozott a német pilótáról:

“Nico nem alaptalanul lenne világbajnok, hiszen eddig tökéletes idényt produkált, óriásit fejlődött. Teljesen kicserélődött az idei évre. A korábbi szezonokban Lewis egy kis előnyben volt, de Rosberg kemény munkával elérte, hogy idén ő legyen a jobb.”

Rosberg pontelőnyében azért a címvédő Lewis Hamilton sújtó műszaki problémák is benne vannak – Lauda reméli, hogy a fináléban már nem kell ilyesmivel számolniuk.

“Biztosítanunk kell, hogy az utolsó négy futamon mindkét autónk az utolsó körig a pályán van. A két versenyző közti feszültséggel semmi baj, hajtják egymást, és ez az egész csapatot motiválja, különösen a fejlesztés terén.”