A múlt hétvégi Japán Nagydíj után, négy fordulóval a vége előtt a mercedeses Nico Rosberg 33 ponttal vezet csapattársa, a címvédő Lewis Hamilton előtt, a németnek jó esélye van arra, hogy megszerezze első világbajnoki címét.

Míg Hamilton a balszerencséjét labilis viselkedéssel, durcázással, hisztivel tetézi az utóbbi időben, Rosberg alig-alig hibázva halad hétvégéről hétvégére. Az egykori Benetton-, Ferrari- és McLaren-pilóta Gerhard Berger szerint a német egyszerűen erősebb fejben, ez teheti idén bajnokká.

“Nico fejben verte meg Lewist. Tanult a korábbi tapasztalataiból:egyenlő feltételek mellett Hamilton gyorsabb, de Nicónak idén sikerült annyira kibillentenie őt, hogy már Hamilton másolja az ő sikerreceptjét. Ettől lett Nico erősebb és Lewis gyengébb” – magyarázta a német Sport Bildnek.

“Nico olyan laza és magabiztos lett, és olyan határozott hozzáállással vág neki minden futamnak, hogy Lewis elkezdett kételkedni a saját erejében. Hirtelen akkor is változtat a dolgokon, ha az nem lenne indokolt.”

rosberg_hamilton

A Sport Bild a fentiekre példaként hozza, hogy Hamilton Szuzkában Rosberg beállításait vette át, Malajziában pedig a Rosberg által már korábban használt új szabású versenykesztyűkre tért át, hogy ügyesebben tudjon bánni a Mercedes rakoncátlan kuplungjával a rajtoknál, emellett csapattársához hasonlóan immár ő sem a pályától távoli hotelekben száll meg, hanem a helyszínen, egy motorhome-ban lakik, ahogyan a némettől ellesett módon szoros versenystábot épített ki maga köré.

“Nico olyan módszeresen csinál mindent, hogy Lewis is kénytelen ugyanúgy csinálni a dolgokat” – erősítette meg a csapatfőnök, Toto Wolff.