A Force India a 7-8. helyen zárt a Japán Nagydíjon, közvetlenül a 9-10. Williams előtt. Ez a néhány pont is nagyon fontos lehet a végelszámolásnál, a Force India 11 pontos előnyben van a konstruktőri negyedik helyért vívott harcban.

“Jól éreztem magam, végig jó döntéseket hoztunk a versenyen” – mondta a hetedik Perez. “A rajt remek móka volt, hirtelen a harmadik helyen találtam magam. Próbáltam tartani a pozíciómat, de tudtam, hogy ez nehéz lesz.”

“A bokszkiállások után már csak arra figyeltem, hogy életben tartsam a gumikat, és kimaradjak a bajból. Nagyon értékes pontokat szereztünk ma, így kell tennünk a hátralévő négy versenyen is.”

Nico Hülkenberg úgy érzi, megelőzhette volna csapattársát. “A hetedik helyre odaérhettem volna, de megfizettem az árát a tegnapi gyengébb időmérőnek” – fogalmazott a német. “A Bottas elleni előzésem volt a verseny fénypontja, nagyon jó csata volt.”

“Iszonyúan fontos volt, hogy mindkét autónkkal pontokat szerezzünk, minden egyes verseny és pont számítani fog a végén. Az utolsó versenyig nyílt lesz a Williams elleni csata, remek kihívás lesz.”