Szuzukában Kimi Räikkönen a harmadik, Sebastian Vettel a negyedik helyet szerezte meg a kvalifikáción, a német azonban Malajziából hozott rajtbüntetése miatt hetedikként indulhat vasárnap.

“Pont azt csináltuk, amit kellett” – dicsérte a Ferrari teljesítményét Vettel. “Jókor jöttünk ki a pályára, ideális volt a pozíciónk, ennél jobban nem időzíthettünk volna.”

“Szenzációs csapateredményt értünk el egy olyan pályán, ahol előre leírt minket mindenki. Sokan mondták, hogy olyan rossz az autónk, hogy semmi esélyünk.”

“Nos, olyan rossz nem lehet, mert ugyan azt mondják, hogy a Red Bullé a legjobb autó, mégis mindketten előttük végeztünk.”

“Természetesen ez az év nem egészen olyan, mint amilyet szerettünk volna, de a célunk továbbra is az, hogy a lehető legnagyobb nyomás alatt tartsuk a Mercedest és a Red Bullt. Úgy érzem, szoros csata lesz holnap a versenyen, az időmérős körök jól mutatják az erőviszonyokat.”

“A harmadik hely benne volt a mai napban, de a Q3-ban elkövettem néhány hibát, elsősorban a köröm végén. Kimi ma jobb munkát végzett nálam.”