Verstappen az időmérőn az ötödik legjobb időt autózta, Sebastian Vettel rajtbüntetése miatt léphet egy pozíciót előre.

“Arra számítottunk, hogy előrébb leszünk” – ismerte el Verstappen. “A lassú kanyarokban nem voltunk jók, talán a hőmérséklet miatt, de ezt még elemeznünk kell. Nem vagyunk messze, de jobban is sikerülhetett volna ez a nap.”

“Szuzukában nem könnyű előzni, de így is nagy csata várható a három élcsapat között. Alapvetően száraz versenyre számítunk.” Verstappent technikai hiba is hátráltatta, a váltószinkronizációval gyűlt meg a baja, amit “nem volt egyszerű kezelni.”

Daniel Ricciardo abban bízik, hogy a Mercedes nem lesz ennyire gyors a versenyen. “Mindent megtettem, amit tudtam” – így az ausztrál. “Volt néhány problémánk az időmérőn, amelyek elég bosszantóak voltak.”

“Az utolsó körömben nagyon megnyomtam az első két szektort, emiatt nem sok maradt a gumikban a harmadikra. Nagyon szoros volt, az első két rajtsort szerettük volna megszerezni. Az egyenesekben nem voltam elég gyors.”

“Nem hiszem, hogy a Mercedes domináns lesz a holnapi versenyen. Még ha az első két helyen is érnek célba, akkor sem leszünk messze tőlük. Jó lenne nyomás alá helyezni őket.”

Christian Horner csapatfőnök annyit mondott, hogy a taktikával “megpróbál majd valami mást” a Red Bull.