Jó szereplésre számított a McLaren a Japán Nagydíj időmérő edzésén, az eredmények azonban nem alakultak túl jól. Jenson Button a 17., Fernando Alonso a 15. helyről rajtolhat, ez csalódás a csapat számára.

“Mondjuk ki, ez nem volt jó” – mondta Alonso. “Egész hétvégén nehezen találtuk a helyes egyensúlyt, tudtuk jól, hogy a pénteki nyolcadik helyünk csalóka. A 15. és 17. hely nem éppen ideális.”

“Úgy tűnik, hátrafelé tettünk egy lépést, muszáj lenne találnunk egy kis tempót. Öt nappal ezelőtt nagyon jól mentünk Malajziában, de pályáról pályára változik valami. Úgy tűnik, Szuzuka nem kedvez nekünk, ki kell derítenünk, hogy miért.”

Jenson Button lehangoltan beszélt. “Pénteken egy másik beállítással mentem, de nem volt túl jó, úgyhogy átálltunk Fernandóéra. A harmadik szabadedzésen volt egy motorhibám, végig küszködtem a teljesítménnyel.”

“Az, hogy ilyen előzmények után alig maradtam el Fernandótól, nem borzasztó – az autó pozíciója az. Minden kanyar, a közepes tempójúak, a 7-es… Az egész annyira negatív. Tudtuk, hogy nem ez lesz a legkönnyebb hétvégénk, de a Honda hazai versenye miatt mégis reméltük.”