A Haas utóbbi néhány versenye pocsékul alakult, Romain Grosjean állandó fékhibái után Malajziában Esteban Gutierrez kereke is elrepült, a szuzukai időmérőn azonban kijött a lépés a csapatnak.

Grosjean a nyolcadik, Gutierrez pedig a tizedik helyet szerezte meg, ez az első alkalom, hogy mindkét amerikai autó ott volt a Q3-ban. Sőt, mindketten most jutottak el először a Q3-ig.

“Nagyszerű napot zártunk” – mondta a csapatfőnök Günther Steiner. “A harmadik szabadedzésen sokat tanultunk, ennek köszönhető, hogy a lehető legjobban sikerült beállítanunk az autókat az időmérőre.”

“Az egyik idei célunk volt, hogy Romain és Esteban eljusson a Q3-ig, és most sikerült. Az első évünkben ez fantasztikus dolog, mindenki előtt le a kalappal! Holnap igyekszünk jó versenyt futni, és ha lehet, pontokat szerezni.”

Gutierrezt meglepte a jó szereplés. “Nem kezdtük igazán jól a hétvégét, nehéz helyzetben voltunk, ehhez képest meglepő, hogy mindketten a Q3-ban voltunk” – így a mexikói.

“A második szabadedzésen sok időt veszítettünk, az autó egyensúlyával sem voltunk elégedettek, de megoldottuk a helyzetet, ami dicséretes.”

Grosjean úgy lett nyolcadik, hogy nem is érezte magát igazán jól az autóban. “Nem mondanám, hogy minden rendben volt” – fogalmazott a francia. “Még mindig van néhány dolog, ami nem százszázalékos. A legnagyobb gondot a gumik jelentik, az agresszív stílusommal nem tudom a lehető legtöbbet kihozni belőlük.”

“Ma új első szárnyat szereltünk az autóra, remekül működött, ez pedig nagyon pozitív jel a jövőre nézve.”