Nyár óta újra és újra felröppen, hogy a Renault szeretné megkaparintani Carlos Sainzot 2017-re, még annak ellenére is, hogy a Red Bull jó ideje hosszabbított a spanyol tehetséggel.

A 21 éves ifjonc elmondta már, hogy lojális a Red Bullhoz, szeretne a nagycsapathoz jutni, ehhez pedig a Toro Rossónál eltöltött újabb év vezethet, de a Renault nem nyugszik, úgy tudni, Sainzért cserébe ingyenes motorszállítást is kínáltak az energiaital-gyártó kisebbik csapatának. A Red Bull Racing főnöke, Christian Horner azt mondja, semmiképp sem adják a versenyzőt.

sainz

“Szerintem most már feladják. Miért is engednénk el Carlost? Hosszú távú szerződése van a Red Bull-lal, és nem hiszem, hogy pillanatnyilag jobb csapat lenne a Renault a Toro Rossónál. Opciónk van a szolgálataira, sokat fektettünk már belé, semmi értelme nem lenne elengedni” – nyilatkozta Szuzukában.

A Renault jelöltjei közé tartozott a williamses Valtteri Bottas is, de nagyon úgy tűnik, hogy a finn sem mozdul az eddigi csapatától, eldőlhetett a hosszabbítása. A spanyol El Mundo Deportivo szerint az új szerződésbe Bottas kérésére bekerült, hogy távozhat, ha Mercedes, a Red Bull vagy a Ferrari ajánl neki versenyzői ülést.

a_000_DH3LJ_gettyimageshungary_EZA

“Talán tudom, hol leszek, talán nem. Mindenesetre közeleg az idő” – mondta, amikor a finn MTV kérdezte 2017-ről Szuzukában. Amikor azt kérdezték, nem tudja vagy csak nem akarja elmondani, így felelt: “Nem akarom elmondani. De bízom benne, hogy hamarosan minden 100 százalékosan világos lesz.”

Szintén hírbe hozták a Renault-val a Force Indiá-s Nico Hülkenberget, akinek ugyan van szerződése jelenlegi csapatával, de állítólag komoly pénzekkel tartoznak a munkájáért, így nem zárható ki az átigazolása (akár a Haashoz is). Ennek legjobban a Mercedes neveltje, a Manornál tanuló Pascal Wehrlein örülne, erre a lehetőségre vár, ha hinni lehet a paddockbeli pletykáknak.

“A Mercedes intézi a szerződéseimet, ha több lehetőség is van, akkor majd közösen eldöntjük, mi legyen” – nyilatkozta a fiatal német, ugyanakkor nem akarta megerősíteni, hogy Hülkenbergen múlik a jövője. “A többi versenyző szerződése nem igazán foglalkoztat, csak a sajátom.”

kanada_f1_67